Ik heb veel ervaring omdat ik al meer dan 11 jaar een klein bedrijf heb. Maar ik zit al langer in de industrie dan jij of ik leef nog. Ik was in het proces van leren en groeien en proberen verschillende dingen. Ik wilde een blog en een boek over peper molens hebben en ik wilde om meer op het internet, want het was echt geen goede informatie. Maar het was geen goede informatie voor mij. Ik moet eerlijk zijn. Dus besloot ik te vertrekken en te proberen iets anders te doen. Ik dacht dat het een goed idee zou zijn om gewoon mijn blog waar ik mijn ervaringen te delen met de mensen die meer willen leren over hen.

Je bent nu de blogger achter het pepermolens boek. Hoe is dat tot stand gekomen?

De peper molens boek kwam tot stand als een manier van het hebben van een stem en de mogelijkheid om mensen te helpen. Ik heb dus een heel belangrijk deel van mijn identiteit dat ik wil delen.

In 2017 werd ik geïnterviewd door de lokale krant over het gebruik van pepermolens in Nederland en in 2016 opnieuw geïnterviewd door het Nos Tv-nieuwsprogramma 'Nieuwte Veld'. Ik ben ook directeur van een lokale belangenorganisatie genaamd The Pepper Mill Initiative. Het doel van het Pepper Mill Initiative is om individuen een platform te bieden om peperfabrieken en andere gerelateerde problemen te bespreken in een veilige en ondersteunende omgeving, waar ze hun ervaringen kunnen delen, hun zorgen kunnen delen en het best mogelijke alternatief kunnen bespreken.

Wat is peperfrezen? Peperfrezen (of 'bisschuypen') is een vorm van industriële landbouw waar een groot aantal kleine, omsloten molens op het land worden opgezet. Deze molen zijn gemaakt om zeer geconcentreerde en zeer sterke paprika's te creëren door zwavel, koper, natrium of andere metalen aan de peper toe te voegen. Door toevoeging van deze chemicaliën zijn de paprika's gemaakt om veel hogere temperaturen te kunnen weerstaan. Het hoge vuur in pepermolens zorgt ervoor dat de peper wordt 'gekookt' tot een pasta die extreem hard is en vaak een sterke smaak heeft.

Mijn passie

Mijn passie is om mensen te helpen weten hoe ze levens kunnen redden en van de weg af kunnen om zichzelf te redden. In feite ben ik bezig met een cursus over "How To Save Lives Using Pepper Mills" dus als je geïnteresseerd bent om te controleren dat uit stuur me een bericht op Facebook. Ik zal het plaatsen van foto's op er van die cursus, en ik kan waarschijnlijk een aantal mensen aan te melden voor de cursus ook dus houd een oogje in het zeil voor.

Pepermolens worden gebruikt om voedingsproducten te maken en zijn te vinden op de volgende plaatsen: Pluimveebedrijven (rundvlees, varkensvlees) en voedselverwerkende bedrijven We zien veel van dit spul in de keukenkasten van mensen. Ik heb ze ook in de voedingsindustrie zien gebruiken, en er zijn meldingen van voedselvergiftiging die er door wordt veroorzaakt.